Yazar Hayati İnanç Şebinkarahisar da Hayranlarıyla Buluştu
Yazar Hayati İnanç Şebinkarahisar da hayranlarıyla buluştu
İlçe Kaymakamı Taner Tengir'in daveti üzerine Åžebinkarahisar'a gelen Yazar Hayati İnanç ’Can Veren Pervaneler’ konulu söyleÅŸiyle hayranlarıyla buluÅŸtu.
İlk olarak Karancılar Düğün Salonunda halkla söyleşi yapan Yazar İnanç, daha sonra Şebinkarahisar MYO Teknik Bilimler Konferans Salonunda yaptığı söyleşi de üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.
Şiir yazan, Tv programları sunan divan edebiyatı şiirlerinde anlatılanları bugünle harika bir şekilde harmanlayarak halka sunan başarılı yazar ve konuşmacı
ve asıl mesleÄŸi avulatlık olan Yazar Hayati İnanç bu günkü konusunda Åžebinkarahisar da konaklayan otaÄŸ kuran Fatih Sultan Mehmet Han'ın kısa sürede halkla gönülden gönüle köprü kurduÄŸunu vurguladı. Åžebinkarahisar tarihine deÄŸindi. İnanç'ın ’Can Veren Pervaneler’ konulu söyleÅŸisinde hem güldüren hem düşündüren cümleler kullandı.
Salonu dolduran vatandaÅŸlar, Yazar Hayati İnanç’ı sık sık alkışlayarak beÄŸenisini gösterdi ve hayranlıkla dinledi. Program sonrasında Teknik Bilimler MYO Müdürü Serdar Soylu tarafından Yazar Hayati İnanç'a plaket takdim edildi.
Yazar İnanç Fatih Camisini Gezdi
İlçe Kaymakamı Taner Tengir ve belediye Başkanı Şahin Yılancı Yazar Hayati İnanç'a Fatih Sultan Mehmet camisini gezdirdi. Kaymakam Tengir , cami ve ilçenin tarihi hakkında bilgiler aktardı.
Minik öğrencilerin hayranlığından mutluluk duydu
Yazar Hayati İnanç'ı cami avlusunda gören minik hayranları ise Hayati İnanç'a saygı duyduklarını ve kendilerini tanıdıklarını ifade ederek elini öptüler. Kısa bir söyleşide bulundular. Anlık olaydan mutluluk duyan Sayın İnanç , minik öğrencilere harçlık vererek gönüllerini okşadı ve duygulandı.
HAYATİ İNANÇ KİMDİR?
Hayati İnanç, 1961 yılında Denizli'de doğdu.
1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun oldu. İstanbul'a geldiği yıllarda siyasi karışıklık had safhada olsa da okulunu bitirerek avukat ünvanını aldı.
Hayati İnanç, avukatlığın yanısıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yaptı.
Edebiyata olan ilgisi avukatlık mesleği yaptığı zamanlarda karşılaştığı bazı 'yabancı' kelimlerle birlikte başladı.
'Yabancı' sandığı kelimelerin aslında bizzat bizim olduğunu fakat bunu bilmediğini farkeden İnanç zamanla bu alandaki ilgisini pekiştirdi.İnanç'ın en büyük özelliği Türk edebiyatındaki klasik eserlerden aldığı zevki gençlere onların dilinden anlatabiliyor olması.
Bu minvalde ''Can Veren Pervaneler'' ismiyle tam 5 tane kitap yazdı.
Aynı isimle yaptığı ve beğenilerek izlenen TV programı hala devam ediyor.
Ayrıca elindeki mirası bütün Türkiye'yle paylaşmak için neredeyse her gün gençlerle bir araya geliyor.
Belediyelerin ve STK'ların tertip ettikleri konferans ve söyleşilere katılarak Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde yaşayan insanların kalbine dokunuyor.Hayati İnanç'ın aynı zamanda www.hayatiinanc.com isimli bir de internet sitesi bulunuyor. İnanç, bu siteden 'vasiyetim' olarak nitelendirdiği eseleri paylaşıyor. Videolarına ve İnanç hakkında merak ettiklerinize de bu siteden ulaşabiliyorsunuz.
Şebinkarahisar ajans: Gülsen Akyol Mutlu