Gazeteciler Derneği Tarafından Batum Gezisi Düzenlendi
Giresun Gazeteciler Derneği tarafından
Gürcistan'ın Batum şehrine hafta sonu 2 gün bir gece süren gezi düzenlendi
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti’nin yönetim merkezi Batum’a düzenlenen geziye 16 kiÅŸiden oluÅŸan basın mensupları ve aileleri katıldı. . Burak Can Turizm’in organizasyonunda, deneyimli rehber Burak Can Günaydın tarafından Batum ÅŸehrinin tarihi, kültürel , turizm ve ibadet yerleri gezi kafilesine tanıtıldı. Yol güzergahlarındaki turistik yerleri de gezerek Sarp sınır kapısından Batum’a ulaÅŸtılar. İki gün boyunca tarihi turistik yerleri rehber eÅŸliÄŸinde gezen gazeteciler, akÅŸam Gürcistan halk dansları ve yerel mutfağın tanıtıldığı eÄŸlence programına katıldılar. Åžehrin mimari eserleri hem gece hem gündüz tanıtıldı. Batum BaÅŸkonsolosluÄŸu’nu da ziyaret eden gazeteciler Konsolosluk AteÅŸesi Eray Tuzcu ve güvenlik amiri Emrah Güngör’den bilgiler aldılar.
Geziden bilgi donanımı ile zenginleÅŸen basın mensupları gezi organizasyonundan memnun kaldıklarını ifade ederek,Giresun gazeteciler DerneÄŸi BaÅŸkan Bekir Bayram ve organizasyondan görevli dernek yöneticisi İsmet Küçükbayrak ve Burak Can Türizm’in sahibi Burak Can Günaydın’a teÅŸekkür ettiler.
Bekir Bayram, bu tür organizasyonların süreceğini belirtti.
Gürcistan'ın Batum şehrinde gün geçtikçe yapılaşmada ve turizm sektöründe hızlı bir şekilde gelişmeler olduğu, Gürcistan Parası Lari'nin Türk Lirası karşısında değer kazandığı , Türklerin gerek yapılaşmada fgerekse işletme kurmada Batum şehrinde etkin olduğu kaydedildi.
Tarafik kurallarında yaya üstünlüğünün olduğu, her hengi bir suç işleme durumunda zarar vereninde zarar görenin de davası sonuçlanıncaya kadar Gürcistan dan sınır dışı edilmediği, Ziyarete giden Türklerin Türk restoranlarında yemek yiyebileceği, mevcut olan cailerde ibadet edebilecekleri, halkın hoşgörülü olduğu basın mensupları tarafından izlendi.
BATUM ŞEHRİ DEĞİŞKEN NÜFUSA SAHİP
Kış mevsiminde 150 bin nüfusa sahip olan Batum şehrinin yazın gelen turistlerle 800 bin nüfusa yükseldiği aktarıldı. Çoruh nehrinin aktığı Batum'un her geçen gün geliştiği görüldü.
Su yatağı bol olan Batum şehrinde bataklıkları önlemek ve arazilerde oksijeni artırmak adına günde 300/ 400 litre su tüketen "OKALİPTİS" ağaçlarının yetiştirldiği, kesilmesinin ve budanmasının devlet kontrolünde yapıldığı, ağaçların koruma altında olduğu aktarıldı. Batum şehri tropikal iklime sahiptir. Narenciye yetişmektedir. Yer yer de bataklıklara rastlanmaktadır.
Zaman dilimi olarak Türkiye saati ile 1 saat geridedir. Para birimi olarak Lari kullanılmakta ve 100 lari 200 Türk Lirasına denktir.
Şebinkarahisar ajans: Gülsen Akyol Mutlu
0 Yorum